Három ipari parkot is korszerűsítenek

Több mint fél milliárd forintos beruházással fejlesztik, illetve bővítik a tamási és a bonyhádi ipari parkokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával. Csaknem 200 millió forintot költenek a kunszentmártoni ipari park korszerűsítésére.

Bonyhádon 300 millió forintos TOP-forrásból 3,4 hektárral bővítik a völgységi ipari parkot, a területen egy 4000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek – mondta Futár Rajmund, a Völgységi Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A csarnokban a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. bővíti tevékenységét. A 180 embert foglalkoztató cég a tervek szerint két lépésben 50-50 fővel növeli létszámát, a német többségi tulajdonos a teljes gyártás Bonyhádra telepítését tervezi – tette hozzá. A 21,7 hektáros völgységi ipari parkban jelenleg 16 vállalkozásnál 604-en dolgoznak, az új csarnok építése a tervek szerint még az idén elkezdődik.

Tamásiban a város északi iparterületén 248 millió forintos támogatással utat építenek és újítanak fel, valamint egy transzformátorállomást hoznak létre, ezzel segítve az ott működő és a betelepülő vállalkozásokat – közölte Hamar Zita, az önkormányzat beruházási és intézményműködtetési irodájának vezetője.

A 101 hektáros területre, ahol jelenleg 26 vállalkozás több mint ezer embernek ad munkát, várhatóan két autóipari alkatrészgyártó és egy asztalos üzem települ be, az ott működő Philips Lighting Hungary Kft. pedig bővítést tervez – mondta.

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd. Egyebek mellett út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy 360 négyzetméteres csarnoképületet építenek.

Az ipari park eredeti 28 hektáros területéből még 4,1 hektár szabad – tájékoztatott az ügyvezető. Két cég működik az ipari parkban, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft. Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már épített csarnokot az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött meg. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek elkészültek.

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.